Tuoreimmat viestit

Sivuja: [1] 2 3 ... 10
1
Yleinen keskustelu / Vs: Corona ajan matkailua
« Uusin viesti kirjoittanut Stiina tänään kello 13:30 »
Sandia! On kiva kuulla USAsta kaikkia uutisia ja muuta tietoa, matkailua yms. kevennykseksi. Kun eläkeläiset pysyvät vaan kotonaan. (Muutkin tietenkin voisivat kertoa omista matkoistaan.)
Minua myös kiinnostaa (ei tarvitse kertoa), miksi et ole maassasi luterilaisen kirkon jäsen? Vaikka olet Kansanlähetykseen kallellaan, niin etkö ole opiltasi luterilainen? Ystävällisesti kysyn.
2
Yleinen keskustelu / Vs: Puhe: miksi Päivi Räsästä painostetaan.
« Uusin viesti kirjoittanut Stiina tänään kello 13:21 »
Vakavaa asiaa, josta toivon jonkun osaavan jatkavan. En ole facebookissa enkä ole vielä ehtinyt kuunnella, vaikka tiedänkin osan sisällöstä. Kunpa syntyisi vakavaa keskustelua!

_______________________

Veitolan "Yökylässä" on Venla palkittu Suomessa ja formaatti on Ruotsista. Tarkoitus on syväluotaus ohjelmissa, kun ollaan koko yö kylässä ja tutustutaan molemmin puolin. Olenko siten niin maailmallinen, mutta minusta hyvä ohjelma kaikkinensa ja rohkea, että kristillisyys sai olla mukana maallisessa ohjemassa noin siististi. En osannut pahentua Veitolaan, kunnioitan. Olen katsonut vain 3-4 ohjelmaa. Kaikkeen ei ole aikaa, kun eläkeläisenä rentoudun typerissä "saippiksia" katsoessa. Kauheasti menee aikaa päivän rutineihin yms. pakollisiin kuvioihin.
3
Yleinen keskustelu / Vs: Puhe: miksi Päivi Räsästä painostetaan.
« Uusin viesti kirjoittanut Paulus 06.05.21 - klo:19:22 »
Kello 17 Suomen aikaan alkanee live Facebook kyselytunti missä Räsänen vastaa kysymyksiin. Mikäli ymmärsin oikein. Eli muutaman minuutin päästä. Mulla on töistä vapaa puoli päivää , Suomessa ilta kymmeneen asti.
Aion tsekata ainakin hetken.

Se on siis Kristillisedemokraattien kyselytunti.  Löytynee heidän FB sivultaan.
https://www.facebook.com/kristillisdemokraatit

Katsoin tuon alkuosan, jossa Asmo Maanselkä haastattelee Päivi Räsästä prosessista, jossa Päivi on ollut "löysässä hirressä" jo kauan kannanottojensa vuoksi. Olen tosi vahvasti samaa mieltä Päivin kanssa siitä, että on tiukasti pidettävä kiinni niistä arvoista, jotka mellle selkeästi Raamatussa osoitetaan. Näin on tehtävä, vaikka se veisi vankilaan. Monet ovat kautta historian ennemmin maksaneet hengellään uskostaan kuin luopuneet siitä.
4
Yleinen keskustelu / Vs: Puhe: miksi Päivi Räsästä painostetaan.
« Uusin viesti kirjoittanut sandia 06.05.21 - klo:16:54 »
Kello 17 Suomen aikaan alkanee live Facebook kyselytunti missä Räsänen vastaa kysymyksiin. Mikäli ymmärsin oikein. Eli muutaman minuutin päästä. Mulla on töistä vapaa puoli päivää , Suomessa ilta kymmeneen asti.
Aion tsekata ainakin hetken.

Se on siis Kristillisedemokraattien kyselytunti.  Löytynee heidän FB sivultaan.
https://www.facebook.com/kristillisdemokraatit
5
Yleinen keskustelu / Vs: Puhe: miksi Päivi Räsästä painostetaan.
« Uusin viesti kirjoittanut sandia 06.05.21 - klo:16:48 »
Juu ehdottomasti Päivi ja miehensä olivat tosi hyviä isäntiä.

Tuosta mainitsemastani kommentista Päivin ollessa poissa ruudusta ajattelen, että en ole tottunut haastattelijoiden heittävän mukaan omia mielipiteitään. Siis kun juontaa tai raportoi ohjelmaa. Eli haastattelija toi siinä katsojalle esille oman mielipiteensä. Olen ajatellut että reportterit ja haastattelija pitävät omat mielipiteensä erillään haastattelussa. Ajattelin, että se on ikäänkuin ammattietiketti.

Tuli olo että Räsästä haatatellaan kuin jotain kummajaista menneiltä ajoilta, ja se miten haastattelija ikäänkuin implisiittisesti oletti että katsojat näkevät asian samoin kuin hän, siksi kommentti ilman selittelyjä. ;D

Mutta en ole asunut Suomessa yli 30 vuoteen, enkä enää tunne maan tapoja. En kuule tuollaista täällä USAssa ainakaan.
6
Yleinen keskustelu / Vs: Tiedätkö hengellisen tehtäväsi?
« Uusin viesti kirjoittanut Stiina 06.05.21 - klo:13:55 »
Saanen kopioda tämän, ihan pakko, kun taas ihan kuin tilauksesta?     10 pistettä

"Saulin saapuessa Gebaan profeettajoukko tuli häntä vastaan ja Jumalan henki valtasi hänet, niin että hänkin joutui hurmoksiin ja liittyi heihin. 1. Sam. 10:10.

Hurmosta ei tule tavoitella. Jos sellainen annetaan, se ei nosta kokemuksen saanutta Raamatun sanan yläpuolelle tai toisia kristittyjä pyhemmäksi. Jokainen hurmoskokemus pitää arvostella Raamatulla. Jos ihminen ei suostu kokemustensa arvosteluun, hänestä tulee hurmahenkinen ja hän eksyy. Ratkaisevaa on hurmoskokemuksen sisältö, jonka se tuo esille, ei itse kokemus. ”Jos se, mitä profeetta puhuu Herran nimissä, ei toteudu, se ei ole Herran sanaa vaan väärän profeetan röyhkeää puhetta. Älkää kuulko häntä.” (5. Moos. 18.) Nyrkkisääntö kristityille on syvimmältään aina tämä: Meitä ei kehoteta etsimään hurmoskokemuksia, vaan etsimään Herraa. Hänet löytää varmasti sieltä, missä hän on luvannut olla läsnä: Jumalan sanasta ja ehtoollisen sakramentista.

Teksti on Juha Vähäsarjan hartauskirjasta Joka päivä lapsen lailla."
7
Yleinen keskustelu / Vs: Tiedätkö hengellisen tehtäväsi?
« Uusin viesti kirjoittanut Stiina 06.05.21 - klo:13:32 »
Oikein hyvä ja mielenkiintoinen kuunnella. Ehkä tuppaa vähän Kristuksen työ hämärtyvän, jos näistä kuitenkin liikaa ja väärällä tavalla innostuu.
Oliko veljensä Arvo Ylppö kristitty uskova myös? Hänen ruokintaohjeillaan minä ilmeisesti jäin henkiin, vaikka yksi-vuotiaana painoin vain n. 3,7 kiloa. Syntymäpaino 2,6 kiloa. Kuukausipalkan maksavat omenat olivat se lääke vuonna 1948.
8
Yleinen keskustelu / Vs: Puhe: miksi Päivi Räsästä painostetaan.
« Uusin viesti kirjoittanut Stiina 06.05.21 - klo:13:23 »
Kumma kun ei herätä keskustelua täällä tämäkään enempää!

Koulutetulla terapeutilla on vähän erilainen huomio ihmisten käyttäytymisestä. En ole aina samalla aaltopituudella, vaikka arvostan koulutusta varsinkin niissä asioissa.

Minusta Veitola on erittäin ammattitaitoinen näissä haastatteluissaan ja tämä ohjelma oli muutamasta näkemästäni paras. En pahentunut yhtään tuosta huomautuksesta (muka) seläntakana. Kuului rehelliseen huomioon ja puhuteli juontajaa selvästi. Aloin jopa toivomaan, että Veitola haluaisi saada uskon. Hänellä on ollut aika vaikeaa terveytensä ja arvostelujen myötä. Ihmeellisesti on jaksanut kestää iljettäviä juttuja omassa voimassaan.
Emme me kristitytkään ole kateuden synnistä vapaita, harva vaan uskaltaa tunnustaa. Jostain syystä Räsäsiä ei kadehtinut vaan ihaili sekä hyväksyi. Rukouksetkin menivät ilman näkyvää hämminkiä, kun oli ammatti-ihminen aviopuolisona, tuntui aivan luonnolliselta ja hyväksyttävältä varmaan muistakin kuin minusta. Oli kyllä evankeliointi parhaasta päästä.
Silloin 80-luvun lopussa, kun Päivi muistaakseni siirtyi lääkäristä politiikkaan ja yleisesti vielä paheksuttiin noita kys. asioita, muistan Päivin jossain lehdessä puolustaneen heitä ja väitti, että hänellä on sellaisia rakkaina ystävinä eikä kyseenalaistanut heidän täyttä ihmisarvoaan, niin kuin monet muut ja minä tietämättömänä ja ymmärtämättömänä tuomitsin sellaisetkin, jotka eivät niitä tekoja harjoittaneet, mutta eivät muuten pystyneet normaaliinkaan kanssakäymiseen ja olivat jotenkin omituisia, mutta monen tytön turvallisia kavereita. Minun oli vaikea, vaikea ymmärtää. On totta, että näissä on erittäin pahoja ihmisiä jostain syytä enemmän vielä kuin heteroissa.
Rakkaus Raamatun Jeesuksen mukaan tulee, kun saa syntinsä anteeksi. Välttämättä paljon vanhempiensa ja muiden rakkautta ja maallista "hyvää" saaneet eivät ollenkaan välttämättä ole rakkaudellisia vaan itsekkäitä hapsenkakkiaisia.
Päivi sai suuren synnintunnon inhimillisesti vähästä eikä hänen omatuntonsa näytä paatuneen. Silti synnittömiä meistä ei ole kukaan ja emme tiedä miksi täällä toinen on valon lapsi ja toinen pimeyden, vaikka Jumala kaikkia kutsuu, jotka saavat kuulla.
9
Tietotekniikka / Vs: kovalevyn tyhjentäminen
« Uusin viesti kirjoittanut lukija 05.05.21 - klo:17:27 »
Minun piti tyhjentää kovalevy, mutta dban ei toiminut. Sain tietää, että se alkaa olla jo liian vanha uudempiin kovalevyihin(SSD:lle ei kai ole ollut sovelias koskaan). Minulle neuvottiin tämmöistä Shredos -ohjelmaa https://github.com/PartialVolume/shredos.x86_64
Se toimi hyvin.
10
Yleinen keskustelu / Vs: Tiedätkö hengellisen tehtäväsi?
« Uusin viesti kirjoittanut Paulus 05.05.21 - klo:16:33 »
Tällainen ohjelma tuli vastaan, kun hain tietoa "Konnun Pellestä", Aarne Ylpöstä. Ohjelmassa myös Kalevi Marinilla on mielenkiintoista asiaa. Kannattaa katsoa, samalla saa merkittävää tietämystä Suomen historiasta.

https://www.tv7.fi/vod/player/66923/
Sivuja: [1] 2 3 ... 10