Tuoreimmat viestit

Sivuja: [1] 2 3 ... 10
1
Raamattupiiri / Vs: Roomalaiskirje 12
« Uusin viesti kirjoittanut Letsa 19.09.21 - klo:23:21 »
Voisiko samaan ketjuun lisätä pohdintaa Roomalaiskirjeen 6. luvusta?
Mun puolesta voi mielellään.

Jossain taisin sanoa, että Jeesuksen seuraajan elämä on jatkuvassa (mielen) muuttumisessa olemista ja elämista, koska Jeesus jätti seuraajilleen esikuvan: oman ristinkuolemansa ja ylösnousemuksensa. Koko tie on jo valmis Hänessä, jokaisella oma yksilöllinen polkunsa, jossa muututaan vanhan ihmisen kuoleman kautta ja uuden luomuksen voittovoimassa. Tämä kaikki tapahtuu Kristuksen armon voiman vaikutuksesta "niinkuin muuttaa Herra, joka on Henki."
2
Laki ja evankeliumi / Vs: Erityisiä opetuksia Raamatusta
« Uusin viesti kirjoittanut Taisto 19.09.21 - klo:23:20 »
”Anna luonnollisen ihmisen tehdä evankeliumi, niin siitä tulee vastakohta Kristukselle.”
Tuossa onkin miettimistä, osui asian ytimeen.
3
Yleinen keskustelu / Vs: Vankilakokemuksia
« Uusin viesti kirjoittanut sandia 19.09.21 - klo:19:55 »
Tajusin että "otin Saarat" tuossa yllä.
Ettei vaan Herra minulle siitä rakkaasti huomauttanut.
4
Raamattupiiri / Vs: Roomalaiskirje 12
« Uusin viesti kirjoittanut sandia 19.09.21 - klo:18:19 »
Satuin lukemaan Kol. 1:stä tämän: ...ennen olitte vieraantuneet ja mieleltänne hänen vihamiehiänsä...."

Eli tuo on ei uskovan mielentila suhteessa Jumalaan. Siis vertasin tuota tuohon Room. 12
"tutkiaksenne MIELENNE UUDISTUKSEN KAUTTA...."
5
Yleinen keskustelu / Vs: Vankilakokemuksia
« Uusin viesti kirjoittanut sandia 19.09.21 - klo:17:28 »
Juu totta, aina uudestaan pitää hoksata, että siinäkin ja siinäkin voi pyytää Herralta apua.
Kaikkeen sitä joutuu vanhoilla päivillään. ;D :-[
6
Raamattupiiri / Vs: Roomalaiskirje 12
« Uusin viesti kirjoittanut sandia 19.09.21 - klo:17:21 »
Huomaan, että en ole koskaan miettinyt tätä aloitusta. Kummallista.
Toki olen pohtinut Room. 12. lukua.
Room. 12 luvun alun: muuttukaa MIELENNE UUDISTUKSEN kautta TUTKIMAAN MIKÄ ON JUMALAN TAHTO..

Eli jotain tapahtuu ihmisen mielessä, ajatuksissa....?

Voisiko samaan ketjuun lisätä pohdintaa Roomalaiskirjeen 6. luvusta?

7
Raamattupiiri / Vs: Lempi psalmisi
« Uusin viesti kirjoittanut sandia 19.09.21 - klo:17:14 »
Psalmi 25 on ollut lempipsalmini 16 kesäisestä asti.
Se tulee ensimmäisenä mieleen.

Muistaakseni Psalmi116 oli todella läheinen minulle heti uskoon tultua, taisin tiedostaa sen jo ennen kun psalmi 25 tuli läheiseksi.
8
Yleinen keskustelu / Vs: Vankilakokemuksia
« Uusin viesti kirjoittanut Stiina 19.09.21 - klo:10:57 »
 :)  Onnittelut!

 ;D Otan osaa!

Opit kyllä, sitäkin voi rukoilla.
9
Laki ja evankeliumi / Vs: Erityisiä opetuksia Raamatusta
« Uusin viesti kirjoittanut Stiina 19.09.21 - klo:10:54 »
VI ylösnousemusevankeliumi
Luuk. 24:36–53
Kun Jeesus oli noussut kuolleista, 36 yhtäkkiä hän itse seisoi heidän keskellään ja sanoi: "Rauha teille." 37 He pelästyivät suunnattomasti, sillä he luulivat näkevänsä aaveen. 38 Mutta Jeesus sanoi heille: "Miksi te olette noin kauhuissanne? Miksi teidän mieleenne nousee epäilyksiä? 39 Katsokaa minun käsiäni ja jalkojani: minä tässä olen, ei kukaan muu. Koskettakaa minua, nähkää itse. Ei aaveella ole lihaa eikä luita, niin kuin te näette minussa olevan." 40 Näin puhuessaan hän näytti heille kätensä ja jalkansa. 41 Kuitenkaan he eivät vielä tienneet, mitä uskoa, niin iloissaan ja ihmeissään he nyt olivat. Silloin Jeesus kysyi: "Onko teillä täällä mitään syötävää?" 42 He antoivat hänelle palan paistettua kalaa 43 ja näkivät, kuinka hän otti sen käteensä ja söi. 44 Jeesus sanoi heille: "Tätä minä tarkoitin, kun ollessani vielä teidän kanssanne puhuin teille. Kaiken sen tuli käydä toteen, mitä Mooseksen laissa, profeettojen kirjoissa ja psalmeissa on minusta kirjoitettu." 45 Nyt hän avasi heidän mielensä ymmärtämään kirjoitukset. 46 Hän sanoi heille: "Näin on kirjoitettu. Kristuksen tuli kärsiä kuolema ja kolmantena päivänä nousta kuolleista, 47 ja kaikille kansoille, Jerusalemista alkaen, on hänen nimessään saarnattava parannusta ja syntien anteeksiantamista. 48 Te olette tämän todistajat. 49 Minä lähetän teille sen, minkä Isäni on luvannut. Pysykää tässä kaupungissa, kunnes saatte varustukseksenne voiman korkeudesta." 50 Jeesus vei opetuslapset ulos kaupungista, lähelle Betaniaa, ja siellä hän kohotti kätensä ja siunasi heidät. 51 Siunatessaan hän erkani heistä, ja hänet otettiin ylös taivaaseen. 52 He kumartuivat maahan asti ja osoittivat hänelle kunnioitustaan, ja sitten he riemua täynnä palasivat Jerusalemiin. 53 He olivat alati temppelissä ja ylistivät Jumalaa.

Gal. 2:16–20
16 Kun kuitenkin tiedämme, ettei ihminen tule vanhurskaaksi tekemällä lain vaatimia tekoja vaan uskomalla Jeesukseen Kristukseen, olemme mekin uskoneet Jeesukseen Kristukseen, jotta tulisimme vanhurskaiksi häneen uskomalla emmekä tekemällä lain vaatimia tekoja. Eihän kukaan ihminen tule vanhurskaaksi tekemällä mitä laki vaatii. 17 Mutta jos meidätkin, jotka tahdomme tulla vanhurskaiksi Kristuksessa, havaitaan syntisiksi, onko Kristus siis synnin palveluksessa? Ei toki! 18 Vasta jos alan uudelleen rakentaa sitä minkä olen hajottanut, osoitan olevani lainrikkoja. 19 Lain vaikutuksesta minä kuolin, mutta kuolin vapaaksi laista elääkseni Jumalalle. Minut on Kristuksen kanssa ristiinnaulittu. 20 Enää en elä minä, vaan Kristus elää minussa. Sen elämän, jota tässä ruumiissani vielä elän, elän uskoen Jumalan Poikaan, joka rakasti minua ja antoi henkensä puolestani.

19.9.2021 Ort.
Mark. 8:34–9:1
Herra sanoi: 34 "Jos joku tahtoo kulkea minun jäljessäni, hän kieltäköön itsensä, ottakoon ristinsä ja seuratkoon minua. 35 Sillä se, joka tahtoo pelastaa elämänsä, kadottaa sen, mutta joka elämänsä minun tähteni ja evankeliumin tähden kadottaa, on sen pelastava. 36 Mitä hyödyttää ihmistä, jos hän voittaa omakseen koko maailman mutta menettää sielunsa? 37 Millä ihminen voi ostaa sielunsa takaisin? 38 Joka tämän uskottoman ja syntisen sukupolven keskellä häpeää minua ja minun sanojani, sitä on Ihmisen Poika häpeävä, kun hän tulee Isänsä kirkkaudessa pyhien enkelien kanssa." 9:1 Hän sanoi vielä: "Totisesti: tässä joukossa on muutamia, jotka eivät kohtaa kuolemaa ennen kuin näkevät, että Jumalan valtakunta on tullut voimassaan."
10
Laki ja evankeliumi / Vs: Erityisiä opetuksia Raamatusta
« Uusin viesti kirjoittanut Stiina 19.09.21 - klo:10:49 »
Tärkeä tiedostaa!

Toistan sen, minkä olen ennenkin sanonut: jos joku julistaa teille evankeliumia, joka on vastoin sitä minkä olette saaneet, hän olkoon kirottu. Gal. 1:9.

Liian usein puhutaan armosta, jota ei ole sidottu Raamattuun, Jeesuksen ristiin ja syntiemme sovitukseen. Kun armo erotetaan rististä, siitä tehdään uskonnollista toiveunta, joka sisällöltään sopii lopulta kaikkiin uskontoihin ja kaikkiin jumaliin paitsi kristinuskon. Armo esiintyy uskonnollisuudessa Jumalalta toivottuna tai häneltä vaadittuna tai omalla hyvyydellä ansaittuna armollisuutena. Ihminen tekee osansa ja jumalan toivotaan tekevän omansa. Jumala ei vaadi enempää, kuin mihin ihminen kykenee. Yleisarmollisuuden jumalakuva on ihmisen näköinen, ja niinpä Jumala kaventuu omien tekojemme ja vajavuuksiemme paikkaajaksi. Kallis hunajan pisara opettaa: ”Anna luonnollisen ihmisen tehdä evankeliumi, niin siitä tulee vastakohta Kristukselle.”

Teksti on Juha Vähäsarjan hartauskirjasta Joka päivä lapsen lailla.
© Juha Vähäsarja & Perussanoma Oy
Sivuja: [1] 2 3 ... 10