Kirjoittaja Aihe: Unet  (Luettu 5627 kertaa)

Poissa NanoK

 • Viestejä: 256
Vs: Unet
« Vastaus #30 : 29.08.19 - klo:09:01 »
Hauska sattuma tänä aamuna kun muistelin viimeyön unta jossa oli hyvä tunnelma. Radiosta tuli ohjelmaa joka ei sillä hetkellä miellyttänyt ja päätin kokeilla pitkästä aikaa mitä Radio Deiltä tulee. Heti kun vaihdoin kanavaa, alkoi soida: "Kun unesta tulee totta..."  :D Anteeksi jos olen epäileväinen, mutta jätetään nähtäväksi. En viitsi sitä sisältöä alkaa purkamaan, ihmissuhteita/uusia ystäviä ja yhteyden kokemista lähinnä.

Paikalla Paulus

 • Viestejä: 5553
 • "…olitte eksyksissä niinkuin lampaat…" (1.Piet. 2)
Vs: Unet
« Vastaus #31 : 06.09.19 - klo:11:08 »
Näin tänä aamuna varsin ikävän unen. Unessa nimittäin menetin lähes kokonaan muistini. Olin menossa johonkin tärkeään tapaamiseen ja yht´äkkiä en enää muistanut, ketä minun piti tavata, missä ja minkä vuoksi. Olin jossakin kaupungilla, mutta ei ollut hajuakaan, mistä tulen ja mihin olen menossa eikä sitäkään, miksi olen liikkeellä.

Kun sitten heräsin, se tunne jäi ikäänkuin päälle, enkä heti osannut iloita siitä, että se olikin vain unta. Tietenkin on jo ollut muistihäiriöitä ja varsinkin nimet ovat olleet kateissa kauankin, mutta yleensä palautuvat jonkin ajan kuluttua, mutta tätähän tapahtuu paljon nuoremmillekin.

Muistisairaus on eräs pahimmista sairauksista. Kyllä on suuri kiitosaihe, kun muisti toimii näinkin hyvin.
Lainaus
Vaatii huomattavaa tietoisuutta käsittää oman tietämättömyyden laajuus.”
—   Thomas Sowell

Poissa Janne

 • Viestejä: 298
Vs: Unet
« Vastaus #32 : 06.09.19 - klo:11:48 »
Yhden asian sanon vielä kahvista. Eli tutkimusten mukaan kahvi parantaa muistia ja ehkäisee dementiaa. Jos sinun maha ei kestä perinteistä niin juo watsakahvia se on kuulemma vatsaystävällistä.

https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/ruoka/artikkeli-1.214731

Poissa Pienviljelijä

 • Viestejä: 33
Vs: Unet
« Vastaus #33 : 11.10.19 - klo:19:56 »
Olen huomannut että unilla on sellainen valveillaoloon vastakkainen näkökulma. Kun on masentunut (kyllä tiedän tunteen) näkee onnellisia unia ja kun taas menee oikein päin puuta niin voi nähdä painajaisia. Jos on vihainen jollekkin ja suorastaan hautoo kostoa, näkee unia missä ystävystyy "vihamiehensä" kanssa. Näin minulla. Viimeisin mielenkiintoinen oli sarjaa uusia tai olemattomia maantieteellisiä paikkoja ja rakennuksia. Olin kyntämässä peltoa jota ei enää ole ja rajanaapuri oli hakkuuttanut metsän pois niin että avoin järvinäkymä aukeni hienosti pitkälle. Joskus nämä uudet paikat ovat niin todentuntuisia että herättyään pitää oikein miettiä missä on oikeasti käynyt. Samat paikat myös toistuvat erilaisin "karttapohjin".

Poissa Oloneuvos

 • Viestejä: 685
  • Oloneuvoksen kotosivut
Vs: Unet
« Vastaus #34 : 14.10.19 - klo:03:36 »
Näin tänä aamuna varsin ikävän unen. Unessa nimittäin menetin lähes kokonaan muistini.

Juu, joskus ne unet näemmä tulevat toisille jälkijättöisesti  ;).

No joo, mutta vaikka olen Sinua jonkin verran nuorempi niin muisti pätkii nimien suhteen aika pahasti. Lisäksi on sellainen ongelma, että kävelen joskus keittiöön ja seison siinä sitten pohdiskellen mitä tulin keittiöstä hakemaan.

Paikalla Paulus

 • Viestejä: 5553
 • "…olitte eksyksissä niinkuin lampaat…" (1.Piet. 2)
Vs: Unet
« Vastaus #35 : 14.10.19 - klo:10:15 »
No joo, mutta vaikka olen Sinua jonkin verran nuorempi niin muisti pätkii nimien suhteen aika pahasti. Lisäksi on sellainen ongelma, että kävelen joskus keittiöön ja seison siinä sitten pohdiskellen mitä tulin keittiöstä hakemaan.

Voin lohduttaa sinua, että muisti toimii juuri noin, jos se on normaali. Minulla tapahtuu usein juuri kuvaamallasi tavalla. Menen johonkin (esim. keittiöön) tekemään tai hakemaan jotakin, mutta sitten en enää muistakaan, mitä piti tehdä. Asia palautuu usein mieleen, kun palaa siihen paikkaan, jossa se ajatus tuli.

Aamuyöllä tapahtui hassu juttu. Tuli mieleen pressaparimme. Mietin hetken, onko pressan nimi Saul vai Sauli. Päädyin jälkimmäiseen (toivon, että se on oikein) ;) Mutta pressan puolison nimi katosi jonnekin, mutta ajattelin kokeilla, että putkahtaako se mieleen ilman, että sillä vaivaan itseäni. Muutama minuutin kuluttua tuli mieleen Jenni Haukio ilman mitään epäilystä siitä, onko se oikein. Muisti siis toimii jotenkin jälkijättöisesti ja se taitaa olla ihan normaalia. Johtuisko se siitä, että "kovalevy" alkaa olla täynnä?  ;)

Varsinainen muistisairaus ei olekaan sitten mikään hupijuttu. Käyn muistisairaan siskoni luona 2-3 viikon välein. Hän kyllä aina tuntee minut ja vaimoni. Sanoopa jonkun sanankin. Sitten hän jatkaa sanomalehden lukemista itsekseen, eikä juuri mitään puhu omasta aloitteestaan.

Se, mikä tilanteessa on mielestämme parasta, on se ettei hän itse näytä mitenkään kärsivän tilanteesta, eikä ole edes murheellinen siitä, vaikka vajaan tunnin kuluttua taas lähdemme. Hänen luonaan käy kodinhoitaja neljä kertaa päivässä, joten hänelle näyttää riittävän ne kontaktit.
Lainaus
Vaatii huomattavaa tietoisuutta käsittää oman tietämättömyyden laajuus.”
—   Thomas Sowell

Poissa Soltero

 • Viestejä: 2058
Vs: Unet
« Vastaus #36 : 14.10.19 - klo:20:59 »
Hööh.  Kirjoitin tänne monimutkaisen tarinan viimeöisestä unestani.
Se ei nyt näy missään.  En viitsi aloitttaa uudestaan.  Ei ollut varmaan tärkeä.

Poissa Natanael

 • Ylläpitäjä
 • Viestejä: 4234
 • Matkalla
Vs: Unet
« Vastaus #37 : 14.10.19 - klo:21:25 »
Jos näitkin unta siitä, että kirjoitit unesi tänne?


(ylläpito ei ole tehnyt mitään toimia ko. viestin suhteen eikä ole nähnyt samaa unta)

Poissa sandia

 • Moderaattori
 • Viestejä: 1836
Vs: Unet
« Vastaus #38 : 14.10.19 - klo:23:44 »
Mulle kävi samoin kuin Solterolle toisessa ketjussa. Viesti vaan hävisi.
« Viimeksi muokattu: 15.10.19 - klo:00:00 kirjoittanut sandia »